TOP

Curvy Wallet

Inspiratie om meer te verdienen

Ik las laatst over ‘Equal pay day’: een symbolische dag tot waar vrouwen moeten werken om net zoveel te verdienen als mannen. In Amerika was Equal Pay Day dit jaar op 10 april. Pas in april het volgende jaar hebben vrouwen dus verdiend wat mannen in een jaar verdienen. Als ik dit lees, gaan mijn nekharen echt overeind staan en wil ik hier het liefst meteen iets aan doen. Onder het motto: verbeter de wereld, begin bij jezelf besloot ik kritisch naar mezelf te kijken.

Binnenkort is mijn jaargesprek (dan zit ik een jaar in deze functie) en dan zal ik een trede omhoog gaan in mijn salarisschaal. Omdat dit nu eenmaal zo werkt in het bedrijf waar ik werk. Ik twijfel of ik om een ‘echte’ salarisverhoging zal vragen. (Zou dit twijfelen typisch vrouwelijk zijn?) Vooral omdat ik hier het afgelopen jaar niet echt hard voor heb gewerkt. Ik heb uiteraard wel gewoon mijn werk gedaan en soms ook wel echt mijn best gedaan. Maar vaak ben ik ook redelijk gedesinteresseerd geweest, omdat ik dan soms denk ‘het is goed voor nu, maar het is niet mijn droombaan’. Gisteren las ik in het boek ‘Girlboss’ iets waardoor ik me een beetje schaamde. Mijn vrienden weten dat op tijd komen sowieso niet mijn sterkste punt is, maar tegenwoordig ben ik ook vaak te laat op mijn werk. In het boek stond het volgende: “… maar herhaaldelijk en voorspelbaar te laat komen is een prachtige manier om je baas te laten zien dat je baan je niks kan schelen. Niemand wil iemand in dienst nemen, of houden, die duidelijk geen donder om zijn werk geeft.” Auch. Dit is natuurlijk niet het signaal dat ik af wil geven.

Daarnaast las ik van de week ook dit inspirerende artikel met Neelie Kroes: “Ga voor elke kans die je krijgt”. Nu vind ik haar sowieso een te gekke, inspirerende vrouw. Maar ik besefte me ook dat zij natuurlijk niet die enorme carrière heeft doordat ze zich half inzette en vaak te laat kwam. Zij beaamt in het artikel dat vrouwen drie keer zo hard moeten werken om zich te bewijzen. Ook geeft ze aan: “Er is inderdaad pas echt een balans als er ook luie, oenige vrouwen aan de top komen.” Nu kan ik natuurlijk hopen dat ik de eerste luie vrouw ben die aan de top komt…

Maar dat ga ik niet doen. Ik wil – geïnspireerd door Neelie Kroes en helemaal volgens het motto van #girlboss – op tijd komen op mijn werk en keihard mijn best doen. Bovendien ga ik het boek “Nice girls don’t get the corner office” lezen. Hierin is beschreven waarom vrouwen vaak achterblijven bij promoties en loonsverhogingen en wat je hieraan kunt doen. Zo krijg ik (volgend jaar) hopelijk die loonsverhoging en hoef ik niet de rest van mijn leven tot april te werken om te verdienen wat een man in een jaar verdient!

Ik ben heel benieuwd of jullie bewust bezig zijn met loonsverhogingen, promoties en je algehele carrière en uiteraard of jullie nog goede tips hebben!

Foto: Milkovi

Comments (4)

 • mariimma

  Hahaha wat een zelfkennis!

  … tja… het is natuurlijk de vraag of “de gemiddelde man” óók die zelfkennis heeft die jij laat zien en ik denk niet dat hij dat boek heeft gelezen waarnaar jij verwijst… dus misschien gewoon toch proberen? Niet geschoten is altijd mis, zou een man denken, denk ik (vrouw).

  reply
 • Fire_Me_Up

  Ik ben een dame van 41 in de IT én een PhD in de exacte wetenschappen. Maar ik heb ook de MAVO gedaan. Ik ben van jongs af aan heel bewust bezig geweest met het bouwen van een CV en die legt mij nu geen windeieren. Ik ben behoorlijk ‘gevat, maar ik vind het opkomen voor mijzelf middels het gebruiken van mijn stem onwijs eng. Maar na heel diepe dalen van uitbuiterij heb ik mijzelf verplicht om soms hardop te vechten. Dus ik doe het wel! Ik vraag om meer wanneer ik vind dat dat om z’n plek is.

  reply

Post a Comment