TOP

Curvy Wallet

Podcast inspiratie: Choose FI

Ben je net als ik nog niet zo lang bewust bezig met geld sparen, maar ben je wel geïnteresseerd in financiële onafhankelijkheid? En vraag je je af welke punten onmisbaar zijn voor financiële onafhankelijkheid? Dan heb ik een leuke (Engelstalige) Podcast-tip: Choose FI. Deze podcast wordt gerund door Brad en Jonathan: twee mannen die heel erg enthousiast over financiële onafhankelijkheid zijn en allerlei manier bedenken en testen om dit te bereiken.
Alvast een kleine disclaimer: ik vind lang niet alle afleveringen van deze Podcast interessant. Maar onderstaande twee afleveringen moet je echt even luisteren!

Aflevering 38: The why of FI

Het liefst zou ik iedereen die sceptisch is over sparen en bewust met geld omgaan hiernaar laten luisteren. Ik vind dat deze aflevering heel mooi uitlegt dat het niet raar is om financiële vrijheid na te streven, maar dat het juist gek is om steeds meer rijkdom na te streven. Het gaat over keuzes maken, zelf na durven denken over wat jij belangrijk vindt én over ‘optimalisatie’ in plaats van besparen. Ook voor iedereen die een dipje in de motivatie heeft!

Aflevering 21: The 10 pillars of FI

Hier gaan ze in op tien onderwerpen die cruciaal zijn voor financiële vrijheid: (door mij vrij vertaald naar het Nederlands)
1. beleggen in indexfondsen met lage handelingskosten
2. lage woonkosten
3. een tweedehands auto
4. goedkope boodschappen
5. geen abonnementen
6. side hustle (inkomsten naast je baan)
7. spaarpercentage & de 4% regel
8. belasting optimalisatie
9. reis ‘hacken’
10. Goedkoop studeren

Het handige van deze aflevering is dat zij op een rijtje zetten welke onderwerpen nou écht een verschil maken. Ze leggen heel duidelijk uit waarom dit van belang is en geven allerlei tips om hier slim mee om te gaan. Dit heeft mij geholpen om concreet stappen te zetten: zoals het opzeggen van meerdere abonnementen (muziekabonnement en de staatsloterij) en het beleggen in indexfondsen met lage handelingskosten! Ook met mijn krakkemikkige tweedehandsauto zit ik wel goed. Maar een side hustle heb ik bijvoorbeeld niet en mijn spaarpercentage kan ook beter. Dus hier kan ik nog aan werken.

Ik hoop dat jullie deze twee afleveringen net zo interessant zullen vinden als ik!

Comments (2)

  • FireMe

    Mijn favo podcast! Helemaal mee eens 🙂

    reply

Post a Comment