TOP

Curvy Wallet

Tip: nice girls don’t get the corner office

Ik zit tegenwoordig tijdens een vergadering in de buurt van de belangrijkste persoon, voorovergebogen met beide ellebogen op tafel. Ik haal geen koffie, bied niet aan om te notuleren, glimlach niet zomaar en geef als een van de eersten stellig mijn mening. Dit zijn een paar kleine, praktische tips die ik probeer op te volgen na van het lezen van “Nice girls don’t get the corner office” van Lois P. Frankel. Bovendien vind ik het sindsdien heel leuk vind om na te denken over hoe ik overkom. Kortom: Nice girls don’t get the corner office is echt een aanrader!

Over het boek Nice girls don’t get the corner office

Het boek komt eigenlijk uit 2003, maar sinds kort is er een herziene versie en een Nederlandse vertaling. Het boek heeft als doel je te helpen groeien in je werk. Dit doet het door 133 veelgemaakte fouten te behandelen. De meeste van deze fouten zijn te herleiden tot het zich gedragen als een (lief) meisje, in plaats van een (carrière)vrouw. Er zijn 8 ‘categorieën’ fouten:
– hoe je het spel speelt
– hoe je je gedraagt
– hoe je denkt
– hoe je jezelf op de markt brengt
– hoe je klinkt
– hoe je eruitziet
– hoe je reageert

Mijn typische fouten

Ik herkende mezelf vooral in de fouten van de categorieën ‘hoe je het spel speelt’ en ‘hoe je jezelf op de markt brengt’. Ik maak(te) bijvoorbeeld de fouten: ‘wachten totdat je krijgt wat je wilt’ en ‘kantoorpolitiek ontlopen’. Met kantoorpolitiek wordt het spel van onderlinge relaties en het idee van ‘voor wat hoort wat’ bedoeld. Maar ook met mezelf in de markt brengen ben ik niet echt bezig. Ik kan bijvoorbeeld best bescheiden zijn (fout) en heb ook wel eens geaarzeld als ik een moeilijke opdracht kreeg (fout: belangrijke opdrachten weigeren). Het is misschien een beetje naïef, maar het hele concept dat er een ‘spel’ gespeeld dient te worden op de werkvloer… Ik dacht eigenlijk dat het vooral belangrijk was om je werk goed te doen. Nu ga ik er nog steeds wel vanuit dat dit het belangrijkste is, maar dit boek heeft me ook wel geïnspireerd om meer te doen!

Vooral omdat ik nu een idee heb gekregen hoe je dit dan ongeveer aan moet pakken. Zo wordt in dit boek bijvoorbeeld heel duidelijk dat je – om promotie en loonsverhoging te krijgen – bezig moet zijn om je te profileren. Dat je risico’s moet nemen en dat je moet vragen om wat je wilt. En vooral dat het de extra dingen zijn, die je naast je normale werkzaamheden doet, die het verschil maken. Vooral dit laatste gaat me denk ik zeker verder helpen in mijn carrière.

Meer ambitie gekregen?

Naast heel veel praktische tips, heeft dit boek me bovendien geïnspireerd om een carrière te willen. Door te lezen over de dingen die wij als vrouwen doen die onze carrière in de weg zitten, heb ik heel veel zin om deze dingen juist wel goed te doen. En om te kijken of ik hierdoor een mooie carrière kan opbouwen. Uit een soort feminisme en ook een soort bewijsdrang van: ik kan dit heus wel!

PS: in mijn vorige artikel schreef ik dat ik twijfelde over het vragen van loonsverhoging. Het eerste effect van dit boek is al binnen: ik heb afgelopen week vol overtuiging en zonder gêne om loonsverhoging gevraagd!

Foto door: Rachel Moenning

Post a Comment