TOP

Curvy Wallet

Welkom op mijn blog!

Sinds een tijdje praat ik over niets liever dan geld. Ik vraag vrienden, collega’s en familie te pas en te onpas over hun geldsituatie. Hoeveel geld verdienen ze? Hoeveel zijn ze kwijt aan hun vaste lasten? Hebben ze een spaarrekening?
Dit komt omdat ik een tijdje geleden de ‘fi-community’ heb ontdekt. Dit klinkt misschien als een vorm van science fiction, maar het staat voor ‘financially independent’. Waarmee bedoeld wordt dat ze niet langer afhankelijk zijn van hun baan en dus ‘ vrij’ zijn. En dit is precies wat ik ook wil én waarom ik deze blog gestart ben.

Een korte voorgeschiedenis

Vroeger – ik ben inmiddels 30 en ik hoor het mezelf steeds vaker zeggen.. – had ik dit helemaal niet. Van huis uit kreeg ik vooral mee dat het belangrijker was om iets te doen wat je leuk vindt, dan hoeveel geld je hiermee verdient. Ik had dan ook wel bijbaantjes, maar spaarde vooral tijdelijk, voor leuke uitjes of iets wat ik graag wilde hebben. Niet voor ‘later’. Wanneer dit veranderde? Twee jaar geleden kwam ik terug van mijn ‘surfsabbatical’ – een half jaar waarin ik in Marokko had leren surfen. Bij thuiskomst had ik geen baan en geen spaargeld. Gelukkig wel een eigen klein appartementje aan de rand van Amsterdam. Om dit te betalen moest ik meteen aan de slag. Dit lukte; als callcentermedewerker bij een groot bedrijf. Hiervan kon ik net niet rondkomen, waardoor ik aan het einde van de maand steeds geld van mijn ouders moest lenen. Dit mocht en kon gelukkig – maar hier besloot ik: dit nooit meer.

En nu?

Sinds anderhalf jaar spaar ik elke week 50 euro. Ik stort dit naar mijn moeder, zodat ik het niet kan ‘zien’ en het niet zomaar kan gebruiken. Dit is een goed begin geweest, maar sinds ik het ‘financieel onafhankelijk’ zijn ontdekt heb, wil ik meer. Wat ik tot nog toe gedaan heb om financieel onafhankelijk te worden? Ik heb de spaarrekening bij mijn moeder, ongeveer 1000 euro aan ‘beleggingen’ (hierover later meer) en ik let veel beter op wat ik uitgeef. Maar vooralsnog lees en luister ik vooral. Nu ga ik er ook over schrijven. Geintje. Ik ga er nu echt mee aan de slag. Deze blog is bedoeld als een stok achter de deur, maar vooral ook om mezelf te leren en te inspireren over financiële onafhankelijkheid. En natuurlijk hoop ik dat dit ook voor (toekomstige) lezers geldt!

Foto: Christian Fregnan

Post a Comment